Új jelszó kérése
Vásárló belépés
Új jelszó kérése

Kosár

Történet

RIOS1931 alapítás

RIOS 1931 óta

 

Egy RIOS1931 óraszíj megvásárlásával kiváló minőségű termékhez jut.

Cégünk Oswald Riemer órásmester által, 1931-ben történt alapítása óta, a világon valószínűleg az egyetlen, amely felhasználja a hagyományos, svájci full-bugg gyártásmódot.

Régen és ma egyaránt ez az egyetlen mód, amely biztosítani tudja a legjobb minőséget.

Harmadik generációs családi vállalkozásunk ma is képviseli az Oswald Riemer által lefektetett értékeket: „Tarts fenn jól képzett munkaerőt, és elégítsd ki az idők diktálta technikai és divatigényeket.”

 

Németországi telephelyünk garantálja a minőség magas színvonalának fenntartását!

Alkalmazottaink augsburgi műhelyünkben kapnak képzést. Az évekig tartó szakmai képzés során olyan magas szintű tudásra tesznek szert, amely elengedhetetlen a RIOS1931 óraszíjak gyártásához.

Az óraszíjak gyártásának folyamán felhasznált anyagokat nagy szakértelemmel, hozzáértő szemek válogatják. Csak az elérhető legjobb minőségű bőröket használjuk fel. Ha RIOS1931 óraszíjat vásárol, biztos lehet benne, hogy hosszú élettartamú, nagy megbízhatóságú és kiváló minőségű luxustermékhez jut.

 

Az általunk felhasznált bőröket különleges módszerekkel kezeljük cserzőműhelyeinkben. A cserzés* nagyon lassan történik, hogy a bőrből kiváló minőségű termék válhasson. Óraszíjaink luxus érzést kiváltó hatását a cserzés folyamán használt természetes olajok és gyanták biztosítják.

 

Termékeink aprólékos kézimunkával készülnek. Óraszíjaink előállítása időigényes feladat. Nagy gonddal vállogatjuk ki alapanyagainkat, amelyek természetesek és környezetvédelmi szempontból előnyösek egyedi termékek, tömegtermékek helyett.

 

*Cserzés: a bőrgyártás legfontosabb művelete. Tulajdonképpen ezzel a művelettel válik az állati nyersbőrből készbőr, vagyis új tulajdonságú anyag. A cserzést cserzőanyagokkal végzik. A cserzőanyagok képesek a bőrfehérjékkel vegyülni, úgy hogy hídként beépülnek a polipeptidláncok közé, és erősítik a bőr fibrilláris szerkezetét. A rostszerkezet erősítésével, ill. a bőrfehérjék aktív csoportjainak lekötésével a mikroorganizmusok enzimjei gyakorlatilag nem tudják a cserzett bőrt megemészteni, az víz hatására kevésbé duzzad, megszárítva pedig a roston kevésbé tapadnak össze (a leszárított cserzett bőr nem szaruszerűen kemény).

Webáruház készítés